NCAGE
1128Q

You are here

  NAPRAVA ZA MERJENJE BOVDEN POTEGOV

  Merilna naprava je razvita in izdelana za proizvajalca bovdenov in plastike iz Lenarta. Podjetje že vrsto let uspešno sodeluje z nemškimi proizvajalci avtomobilov VW in AUDI.

  Merilna naprava je vključena v proces proizvodnje bovdenpotegov in omogoča 100% končno kontrolo izdelkov. Natančni merilni senzorji zagotavljajo zanesljivo merjenje sile v razredu 1% in merjenje poti z natančnostjo do 0,1 mm. Potek merjenja je popolnoma avtomatski, rezultati pa so vidni na zaslonu v preglednem zapisu. Čas trajanja enega merilnega cikla je 6 sekund.

  Naprava je plod lastnega znanja, razvoja in idejnih rešitev, ki omogočajo vključitev naprave v proizvodno linijo z možnostjo nadgradnje do popolne avtomatizacije. Posebnost naprave se odraža v zagotavljanju konstantne natezne sile pri dokaj elastičnih jeklenih vrveh v bovdenu.

  Merilna naprava je vodena z mikroračunalniškim sistemom in ustrezno programsko opremo. V enem merilnem ciklu izmeri stroj 3 x 4 dolžine in 3 x 2 sili ter izvaja regulacijo natezne in tlačne sile. Vlečenje in stiskanje preizkušanca je izvedeno s servo motorji.

  Podatki so shranjeni v banki podatkov, kjer ostanejo vedno na razpolago. Namenjeni so za oblikovanje prevzemnega protokola, statistično obdelavo procesa proizvodnje ter oceno kvalitete dela.

   

  Naprava za merjenje bovden potegov

   

  Elektro omara

   

  Računalnik z uporabniškim vmesnikom